onsdag 17 juni 2015

Sigrid Ejemar - Det som blev kvar

Galleri LarsPalm
Presenterar


Sigrid Ejemar
- Det som blev kvar -
2 7 / 6 – 1 2 / 7Genom att anknyta med den naturliga cykeln när vi sörjer förlusten av en älskad påminns vi om vår del i det som i slutändan är ett system. Det hjälper oss att läka, påminnelsen om att naturen är självreglerande och i balans, att vi trots vår perception om att vara statiska, konstant i liv, endast är en del av en i tiden utsträckt förändring. Döden är en del av vår utveckling, inte ett slut.


Efter två månaders arbete i huset presenterar Sigrid Ejemar sin avslutande utställning ”Det som blev kvar” i galleriet. Sigrid är född och uppvuxen i Gävle. Hon har gått tre år på Konstskolan i samma stad och fick Karin och Erik Engmans Stipendium 2014. Sigrid har fascination för det som bestämmer över sig själv, gräs, jord och snö. Naturen får ha sin oundvikliga gång och sätter därigenom sin egen prägel på hennes verk. Omöjligheten att kontrollera blir i sig ett komplement, vilken utgången än är. När hennes verk placeras i en utställning är det inte alltid färdigt, istället intresserar hon sig för om processen kan fortsätta ske även om hon själv slutar agera.

Galleri LarsPalms Artist in Residence-program kallas ”Konstnär i Huset och riktar sig till unga konstnärer i Sandviken med omnejd som söker en kontext att verka i. Vi vill med detta program öppna upp fler möjligheter för unga konstnärer att utnyttja de resurser vi har i galleriet och föreningen Backbeatbolaget. Ett residens hos Galleri LarsPalm och på Kungen innebär inte att man blir serverad något, utan att man ges möjligheten att själv utveckla sin konst och forma en egen utställning. Konstnären ges möjlighet att använda rummen i galleriet som sin ateljé under en period som avslutas med en utställning.

Välkommen på vernissage den 27:e Juni kl 15! 
Därefter är galleriet öppet :
Torsdagar och Fredagar: 16-18
Lördagar och Söndagar 14-16.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar