MANIFEST

Hösten 2014

Nu är det nog. Nu är det vilda västern på Galleri LarsPalm. Förra säsongen lämnade Galleriet utställningsrummet som fysisk plats. Nu ligger hela världen öppen. Galleri LarsPalm lämnar härmed iden om att förhålla sig till om att vad ett galleri är. LarsPalm anser att de som galleri egentligen inte behöver ställa ut någon konst över huvud taget. Detta gäller både i galleriet och utanför. Antagligen innebär denna ide att galleriets väggar kommer kollapsa av konst i höst.

Vi skulle kunna vara klara nu. Men, Galleri LarsPalm drivs av [krig]. Därför fortsätter vi. Galleri LarsPalms drivkraft under hösten är desamma som förut; vi kommer träffa intressanta personer som vi tycker har något att berätta. Dessa personer kommer kanske, kanske inte ställa ut på Galleri LarsPalm. Men höstens program kommer kretsa kring dessa personer. 1-100000 utställningar är planerade (som vanligt). Men vad som kommer ske vet vi inte, eller vi tar det som det kommer.

Galleri LarsPalm vill vara en mötesplats och ett fritt utrymme för kostuttryck. Därför lämnar vi planeringen fri. För att i första hand fokusera på intressanta möten i och i andra hand anpassa oss till en bedömningsskala för bra eller dålig konst. Vi har snubblat på våra egna trådar och insett att genom vårt eget sållande och vår egen strävan har galleriet förvandlats till ett självändamål i förhållande till vårt eget ego. Det måste vi bryta oss loss ifrån. Vi vill att galleriet ska vara en mötesplats på alla sätt, och därför vill vi släppa förhållandet till att vara ett galleri på det sättet som vi har förvänt oss av oss själva. Galleri LarsPalm orkar inte längre sålla, bedöma och lägga oss i andras konst på ett sätt där inte alla kan passa in. Galleri LarsPalm gör konst av konstnärer. Konstnärer av konst och kommer inte engagera sig i konst som går på halvfart.

Vi kommer ställa ut konst som ingen hinner se. Konst som ställs ut för en dag, en spelning eller en timme. För det är så konsten vi tror på är. Den blommar upp och vissnar ner på fem, tio sekunder eller några dagar. Det handlar om tid och upplevelser, sammanhang och möten. Allt kommer dyka upp på Galleri LarsPalms blogg, ibland innan och ibland efter. Kanske skickar vi ut en pressrelease om vi har tillräckligt med tid mellan iden och genomförandet. Vi orkar inte sitta och vänta på de som inte orkar komma. För oss är det viktigare att konsten får leva, att den får skapas och existera i det sammanhang och den stunden den är menad för.

Vi hörs!
/ LarsPalm