onsdag 17 januari 2018

Ny säsong på Galleri Lars Palm!GALLERI LARS PALM
- Våren 2018-

Jens Hedman och Eva Siden
(Sandviken och Stockholm)
27 Januari – 11 Februari
Audiovisuell installation
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)

Erik Thulen
(Stockholm)
24 Februari – 11 Mars
Performing Craft
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)

Samtida Klotter
30 Mars – 2 April
En utställning med samtida klotter - kollektivt skapad genom en serie workshops.
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg, som en del av GästrikKonst 2018)

Limp & Frank
21 April – 6 Maj
(Gävle/Sandviken)
presenteras av Institutet för Samtida Klotter


Nu kickar vi igång en spännande vår på Backbeatbolagets galleri med både ljud ljus, graffiti och lajv-inspirerad samtidskonst!

Redan 27 Januari öppnar en utställning i formen av en audiovisuell installation av kompositörerna Jans Hedman och Eva Siden. Paysage Liquide är ett audio-visuellt verk som målar halvt abstrakta rörliga målningar av landskap där vatten är centralt. Ljud- och bildmaterialet är insamlat under resor i norra Europa, till platser som Grönland, Island och Färöarna. Isberg, snö, vattenfall, hav och bäckar – vatten är väldigt närvarande på dessa platser. Glaciärer och ismassor håller på att smälta till vatten som snart kommer att översvämma stora landområden runt om vår värld

Därefter följer den fjärde och sista utställningen i serien ”Performing Craft”. Erik Thulen visar en nyskapad version av sin allra sista lajvdräkt som karaktären Zae'elx. Efter många års utbildning inom konst och hantverk bestämde sig Erik för att förverkliga sin sita lajvdräkt, men nu med kunskaperna sm behövs för att tillverka den på det viset som han alltid drömde om som ung. Levande rollspel eller lajv är en teaterliknande hobbyverksamhet som har uppstått ur rollspelshobbyn men som numera är en fristående hobby. En av de viktigaste grundpelarna i lajvet är att det är en slutet händelse utan publik. Runtom lajvet öppnar det på ett eller annat sätt upp sig mellan det performativa och görandet. Det smälter samman, separerar sig och flyter jämsides.

Under GästrikKonst visas utställningen ”Samtida Klotter”. Där unga konstnärer tillsammans skapat en utställning som utforskar gränslandet mellan klotter och konst. Utställningen produceras genom en serie workshops som äger rum under våren. Den 28 Februari inleder Klotterinstitutet arbetet genom ett besök på Gävle Konstcentrum där de skapar en klotterklubb.

I April visar sedan Institutet för Samtida Klotter en utställning med konstnärerna Limp & Frank.

Mer information kommer när utställningarna närmar sig. Ändringar kan så klart förekomma. Vi hörs!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar