fredag 25 augusti 2017

Höstens program!


GALLERI LARS PALM

- Hösten 2017-

Sofia Elida
(Gävle)
- Konstnär i Huset -
Residens mellan 17 Juli – 9 September
Öppen Atelje: 9 September


Mirja Leierth
(Göteborg)
23 September – 8 Oktober
Installation
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)


Diana Butucariu och Erik Lindeborg
(Stockholm)
21 Oktober – 5 November
Installation
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)


10 Bangers
(Sandviken)
18 November – 3 December
Fotografi
(i samarbete med Institutet för Samtida Klotter)


Christina Wannberg och Maria Tromark
(Sandviken)
16 December – 14 Januari
Textil


Under sommaren har konstnären Sofia Elida varit ”Konstnär i Huset” hos Backbeatbloget och använt galleriet som sin atelje. Sofia håller öppet i Ateljen den 9 September, och i samband med det passar Konstfrämjandet Gävleborg på att kicka igång hösten hos Klotterinstitutet ISK-X, eftersom Sofia varit medlem i institutet sedan starten förra hösten.

I september visar Mirja Leierth en installation som undersöker de inre känslorna av ångest och glädje, rörelse, och förhinder av rörelse. Utställningen består av både keramiska objekt, kollage av papper och objekt gjort av gummi. Ett sorts landskap där enskilda skulpturer och objekt tillsammans bygger en gemensam installation och upplevelse. Mirja är utbildad på Konstfack och bor i Göteborg.

Därefter visas Diana Butucariu och Eric Lindeborg en generativ installation där åskådarnas interaktion med föremålen i rummet formar det omgivande musiklandskapet. En utställning som undersöker effekterna - möjligheter och krav - som modern teknik har på de uråldriga mänskliga aktiviteterna att skapa musik och keramik. Diana tog sin examen från Konstfack 2014 och arbetar som keramikkonstnär, illustratör och grafisk designer i Sverige och Rumänien. Erik Lindeborg är en pianist, kompositör och musikproducent med masterexamen från Kungliga Musikhögskolan.

I November visas en utställning i samrabete med Institutet för Samtida Klotter. Utställningen visar fotografi med fokus på stämmning och färger – 10 Bangers. Därefter visar Christina Wannberg och Maria Tromark textil och broderi i en utställning som pågår över julhelgerna.

Mer information kommer när utställningarna närmar sig. Ändringar kan så klart förekomma. Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar