tisdag 8 november 2016

Nytt samarbete mellan Performing Craft och Galleri Lars Palm!

Galleri LarsPalm
presenterar

Performing Craft
Workshop och residence: 14-16 November


Den 14 November samlas en grupp konstnärer från olika delar av Sverige på Galleri Lars Palm för en tre dagar lång vistelse i galleriets lokaler på Kungen. Vistelsen är början på ett samarbete mellan galleriet och projektet Performing Craft.

Performing Craft syftar till att utforska och synliggöra konsthantverkets performativa potential och lyfta fram de normgranskande kvalitéer som finns i skärningspunkten där konsthantverk och performancekonsten möts. Samtliga utställande konstnärer har en subjektiv ingång till konsthantverkets performativa domäner. Utöver konsthantverkets performativa potential som utgångspunkt, har arbetena ett genomgående normkritiskt perspektiv.

Projektet kommer visas som en vandringsutställning där första anhalt blir Gustavsbergs Konsthall våren 2016. Utställningen kommer att bestå av fem arbeten som består av dels en performativ del och dels en fysisk gestaltning. Under utställningens gång skulle man kunna göra performativa nedslag då konstnärerna utför performanceverk. Men verken har även en performativ aspekt som är aktiv under hela utställningsperioden.

Under kommande år återkommer projektet till Galleri Lars Palm i formen av en utställningsserie med projektets konstnärer; Diana Butucariu, Sandra Lundberg, Erik Tulen, Mirja Leierth och [krig]. Projektledare och curator för Performing Craft är Terese William Waernerlund.

Mer information om Performing Craft finns på: http://www.performingcraft.se/

1 kommentar:

  1. Hei Therese Mathiesen fra KhiO i Oslo her til Lars Ljungberg. Er jeg noe for deg? Jeg vet det frister meg med en tur til dere så som dere får forbudstider og jeg som elsker at røka. Hvordan skal dere egentlig gjøre det der borte. tenk på alt som kan røykes av sneiper med dritt man ikke vet hva er. Nå har dere godt for langt.TM

    SvaraRadera