måndag 1 februari 2016

Harpa Dögg Kjartansdóttir

Galleri LarsPalm
presenterar

HARPA DÖGG KJARTANSDÓTTIR
- Som bleknande skuggor i atmosfärens ekoI början fanns det en. Sedan fanns det ett antal.
Varenda en hade sin stund. Ett ögonblick, delvis ihågkommet.
Varje, var och en, med något att säga.
En koncentrerad konversation, blir en splittrad berättelse.

En mångfald av perspektiv som klättrar uppåt.
Ett till synes stillestånd med flera ryckningar.
Det förflutna blir till bleknande skuggor i atmosfärens eko.


Harpas arbete tar sig formen av temporära rums- och kontext-specifika installationer. Som montage bestående av objekt som spänner över en mängd olika material och i många olika skalor. Med exakt precision monteras allt från stora strukturer till små detaljer. Skapandet av installationerna kretsar runt frågeställningar kring vår samtid, om hur vi tolkar världen genom system, rutnät, kategoriseringar, kunskapssyn och språk. Tillsammans skapar de olika objekten en splittrad berättelse med många tecken och uttryck.

Harpa Dögg Kjartansdóttir (f.1982) är konstnär från Island som bor och arbetar i Stockholm. Nyutexaminerad från Master i bildkonst/fri konst på Konstfack. Hon fick sin B.A. i fri konst från Islands konsthögskola (Listaháskóli Íslands) 2007 och B.A. i konstpedagogik under 2009. Utställningen genomförs med i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg, med stöd av Gunvor Göranssons Kulturstiftelse.

Vernissagen hålls den 20 Februari kl 19.00. Därefter är utställningen öppen torsdagar: 17-19 och Lördag-Söndag: 14-16


Den 2 Mars gör Konstklubben från Sandvikens Konsthall ett pop-up arrangemang på Galleri LarsPalm. Från kl 18.00 diskuterar och tittar vi på Harpas utställning tillsammans. Det finns även fika, kaffe och läsk att köpa för en billig peng.

Utställningen produceras av K.f Bakcbeatbolaget och Konstfrämjandet Gävleborg med stöd av Lars Bucans Kulturstiftelse och Muggur residens-och relations-fond.
Välkommen!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar