måndag 19 oktober 2015

Abigail Janjic - SYMBIOSE

Galleri LarsPalm
presenterar

ABIGAIL JANJIC
SYMBIOSE
30 Okt – 15 Nov
Abigail Janjic intresserar sig för bildens status i den digitala eran. I hennes verk framstår dagens frenetiska konsumtion av bilder som färgstarkt visuellt virrvarr. I Abigails verk repeteras, förstoras, förminskas och mixas mönster och digitala bilder med vad som traditionellt förknippas med måleri; Akrylfärg, oljefärg och tusch. Abigail utforskar relationen och skillnaderna mellan pixlar, tryckta mönster och applicerat pigment. Hur formbart är det digitala? Eller det fysiska? Kan upplevelsen av 2D sträcka sig över en gräns och bli 2,5D?
Genom olika tekniker inkluderar hon digitala print, papper och plast i sina, storslagna, ofta förgängliga konstverk. Verket ”Symbiose” är en kommunikation mellan rummet på Galleri LarsPalm och två mönster. Tryckta på både papper och textil. Mönstren, som används som formbart material, är uppbyggda av bilder hämtade från internet, som i sin tur bildar en helhet som målning. Abigail betraktar mönstren som egna system, organismer som självständigt arbetar likt flera makroskopiska enheter med olika funktioner.

Abigails konstnärskap är multidisciplinärt och innefattar experiment som utgår från både måleri, textil och skulptur. Hon har tidigare studerat konst vid Universitetet i Geneve, men även tagit en master på Konstfack i Stockholm. Abigail är bosatt i Geneve, Schweiz. Galleri LarsPalm är mycket glada över att kunna bjuda hit henne! Utställningen arrangeras i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg och med bidrag från LarsBucans Kulturstiftelse.

Den 25 Okt kl 15.00 håller vi ”Öppen Atelje” i lokalerna på kungen, då finns möjlighet att se arbetet med konstverket, träffa konstnären själv, och att ta en kopp kaffe i vårt café.

Vernissage hålls sedan Fredagen den 30 oktober, kl 20.00.

Därefter är utställningen öppen:
Ons – Fre: 17-19
Lör – Sön: 14-16 

Man kan också hör med oss om vi är där någon annan tid under utställningsperioden. Maila då till galleri.lars.palm@gmail.com


Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar