lördag 12 september 2015

Det här händer i Höst!

GALLERI LARS PALM
HöSTEN 2015


Fredrik Sjögren
(Sandviken)
- Konstnär i Huset -
Residence mellan 1 Sep – 18 Okt
(Datum för utställningen kommer senare)


Abigail Janjic
(Geneve)
30 Okt – 15 Nov
Installation
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)


Amanda Kroon
(Söderhamn)
21 Nov – 6 Dec
Skulptur


Hanna Gustavsson och Jessika Eklund
(Stockholm, Jädraås)
12 Dec – 10 Jan
Maxat
(i samarbete med Konstfrämjandet Gävleborg)


Under sommaren har förändringens vindar blåset genom föreningen Backbeatbolaget! Vi har nu organiserat föreningen i grupper som driver olika delar av föreningens verksamhet. Självklart finns en grupp som tar hand om Galleri LarsPalm! Det som sker på Galleri Lars Palm ligger nu i händerna på Karin, Sigrid, Embla, Fredrik och Jon. Vi har kastat oss in bland de kontakter Galleriet redan haft och resultatet inför hösten ser ni här:

Vi börjar hösten med en sista period av ”Konstnär i Huset”. Fredrik Sjögren har redan flyttat in i galleriet för att arbeta med måleri och skulptur. Fredrik är bosatt i Sandviken och har läst tre år på Konstskolan i Gävle. I Oktober samlar vi ihop hans arbete och presenterar en utställning.

Efter det får vi besök av Abigail Janjic. Abigails konstnärskap är multidisciplinärt och innefattar experiment som utgår från både måleri, textil och skulptur. Just nu arbetar hon med bildens status i den digitala eran. I hennes verk framstår dagens frenetiska konsumtion av bilder som färgstarkt visuellt virrvarr.

Därefter presenterar vi en utställning av Amanda Kroon. Amanda studerar tredje året på Konstskola i Gävle. Hon är uppvuxen i Söderhamn och är 22 år. Inom konsten intresserar hon sig för både natur, anatomi, form, färg och kontrast. Just nu sysslar hon mest med skulptur.

I december fyller Hanna och Jessika Eklund, från ”EN KLUMP AV öVERFLöD” galleriet till maxgränsen. Hanna Gustavsson, Frilansande serietecknare och illustratör är just nu aktuell med seriealbumet ”Iggy-4-ever” och ”Nattbarn” . I samband med Hannas och Jessikas utställning planerar vi ännu en Serietecknar dag. (datum för det kommer senare)

Mer information kommer när utställningarna närmar sig. Ändringar kan så klart förekomma.

Välkommen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar