onsdag 21 maj 2014

Galleri LarsPalm presenterar Galleri Händerna!

Galleri LarsPalm
presenterar


Linnea Hansander

- GALLERI HÄNDERNA -

30 Maj – 1 Juni

Välkommen till årets tredje projekt på Galleri LarsPalm!
Vi har bjudit in Linnea Hansander och hennes projekt Galleri Händerna till att göra en mini-turné i Sandviken!

Konstnärerna som kommer ställa ut i Galleri Händerna när galleriet besöker Sandviken har alla lokal koppling och har valts ut av Galleri LarsPalm. Vilka det blir kommer annonseras några dagar innan turnén drar igång! 

Galleri Händerna är ett litet vandrande gallerirum, vars enda utställningsyta är i handflatorna på de personer som för tillfället bär runt på konsten som visas i galleriet. Galleri Händerna uppstår på vissa givna tider och platser, var som helst där människor är och rör sig. Gallerivärden som lånar ut sin handflata bär ett litet konstverk gömt i handen och går sen runt alldeles som vanligt på platsen Galleri Händerna befinner sig på - kanske i ett bibliotek, en matbutik eller en loppmarknad. 

För att ni ska kunna hitta Galleri Händerna har vi satt ihop ett program så man kan utläsa var Galleri Händerna kommer att befinna sig. Det kommer dock inte finnas någon information om exakt var och vilka vi är. Det får man själv luska ut på plats!

Vernissagen hålls på Fredag 30/5 kl 19.00 – 22.00. Då finns konstnärer verk och händer på plats och vi firar invigningen av turnén med ett ätbart hand-monument! 
Därefter kan man träffa Galleri Händerna på de platser som står angivna i programmet. 

- PROGRAM - 
FREDAG 30/5 
Vernissage på Galleri LarsPalm 19.00 – 22.00

LÖRDAG 31/5 
Krysset 12.00 – 12.30 
Biblioteket 13.00 – 13.30 
Konsthallen 14.00 – 15.00

SÖNDAG 1/6 
Högbo 13.00-15.00 

Tanken med Galleri Händerna är dels att visa konst på ett roligare och mer naturligt sätt, på platser där människor rör sig i sin vardag. Det är också en sorts undersökande av de oskrivna regler som finns kring kontakt mellan människor på allmänna platser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar