lördag 1 september 2012

Läs läs läs

Det är en bra utställning i galleriet just nu!

Här är en recension från Arbetarbladet:
SYSTERSKAP. Hanna Gustavsson, Pia Johansson Goldman och Jessika Eklund älskar allt som är fult. Nu ställer de ut tillsammans i Galleri Lars Palm.
Fotograf:
Kristian Ekenberg

Gilla fult

Relaterat

 
 
MEDVETEN KITSCH. Utställningen ställer frågor kring den goda smaken.

Fakta

Konst

Pissa, Tjuren och Hanna
”En klump av överflöd”
Galleri Lars Palm, Sandviken
Utställningen pågår till och med 13/9
Pissa, Tjuren och Hanna beundrar varandra. Nu ställer det ut tillsammans och blandar sina grejer huller om buller, med tanken att det inte ska framgå vem som har gjort vad. Men trots att de ser upp till varandra skrämmer det inte att ställa ut sin konst och inbjuda till jämförelse. Pissa, Tjuren och Hanna tror inte på tävlan utan på systerskap.
Det är en lätt kaotisk samling av objekt som de presenterar på Galleri Lars Palm. Teckningar utspridda på golvet, knepiga tantdockor som röker, ett semesterfoto av Josef Fritzl, en upphängd BH, en disko­kulekeps, rostiga spikar i en kedja … Medveten kitsch som utmanar föreställningen om god smak. Vem är det som bestämmer den goda smaken?
De säger att de tycker om fula saker och vill utmana normen i samhället om att allt ska vara ”behagligt och fint”. Idén med rumsinstallationen är också att de äntligen ska få göra någonting tillsammans.
De refererar flera gånger till feminism, men jag ser också en klassfråga i hur de vrider och vänder på den goda smaken. De rökande tanterna är inte direkt hämtade från Östermalm. Att utmana den goda smaken i konstsammanhang är inte ovanligt, men sällan så underhållande som här.
Genom att de så medvetet ställer sig utanför konstvärldens mittfåra, blir det svårt att bedöma utställningen såsom vi vanligtvis bedömer konst. Det är en utställning som rentav repellerar alla försök till betygsättning, och jag tror att de tre konstnärerna ser det som gott betyg.

http://arbetarbladet.se/kultur/konst/1.5051275-gilla-fultInga kommentarer:

Skicka en kommentar