fredag 19 januari 2018

Sidén Hedman inleder våren!

Galleri Lars Palm 
presenterar

Sidén Hedman duo
PAYSAGE LIQUIDE
27/1 – 11/2Paysage Liquide är ett audio-visuellt verk som målar halvt abstrakta rörliga målningar av landskap där vatten är centralt. Ljud- och bildmaterialet är insamlat under våra resor i norra Europa, till platser som Grönland, Island och Färöarna. Isberg, snö, vattenfall, hav och bäckar - vatten är väldigt närvarande på dessa platser. Glaciärer och ismassor håller på att smälta till vatten som snart kommer att översvämma stora landområden runt om vår värld. Verket skapades för, och uruppfördes vid, Galerie Ethiopiques, Saint Louis, Senegal februari 2017.

Sidén Hedman duo bildades 2010 och är en av de mest intressanta ensemblerna för nutida musik i Sverige. Duon arbetar brett konstnärligt och kombinerar musik, video, scenografi och preformance för att förnya konsertformen. De skapar även ljudinstallationer, ofta i kombination med visuella uttryck. Duon har även skapat platsspecifika verk under residensvistelser i bl.a. Mexiko, Frankrike, Tyskland och Senegal. De har under åren genomfört flera samarbeten med konstmuseer, konserthus och musikfestivaler runt om i världen. 


Mer info: www.sidenhedmanduo.com


Utställningen öppnar den 27 Januari med en vernissage kl 15.00. Därefter är galleriet öppet: Ons: 18-20 Lör-Sön: 14-16. Utställningen produceras i samarbete med Konstfrämjandet Gälvleborg med hjälp av IDKA och Region Gävleborg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar