onsdag 13 januari 2016

Del 1 av årets Program

GALLERI LARSPALM
2016 - DEL 1



20 FEBRUARI - 6 MARS
Harpa Dögg Kjartansdóttir
Harpas arbete tar sig formen av temporära rums- och kontext-specifika installationer. Som montage bestående av objekt som spänner över en mängd olika material och i många olika skalor. Med exakt precision monteras allt från stora strukturer till små detaljer. Skapandet av installationerna kretsar runt frågeställningar kring vår samtid, om hur vi tolkar världen genom system, rutnät, kategoriseringar, kunskapssyn och språk. Tillsammans skapar de olika objekten en splittrad berättelse med många tecken och uttryck.
Harpa Dögg Kjartansdóttir (f.1982) är konstnär från Island som bor och arbetar i Stockholm. Nyutexaminerad från Master i bildkonst/fri konst på Konstfack. Hon fick sin B.A. i fri konst från Islands konsthögskola (Listaháskóli Íslands) 2007 och B.A. i konstpedagogik under 2009.

2 MARS
KONSTKLUBBEN
Konstklubben, vanligtvis känd från Konsthallen i Sandviken, beger sig ut på äventyr i vår. Under Harpa Dögg Kjartansdóttirs utställning gör den en pop-up visit på Galleri LarsPalm och tillfälle ges att tillsammans titta på och diskutera Harpas installation.

25-28 MARS
KUNGENS KONSTHALL
Som en del av GästrikKonst 2016 deltar Galleri LarsPalm i konstrundan med projektet ”Kungens Konsthall - Tema: Klotter. Kungens Konsthall gräver sig nedåt mot kreativitetens början och utforskar klotter som konstform, aktivitet och tema. Tillsammans med Graffitifrämjandet och Konstfrämjandet Gävleborg planeras en inlämningsutställning för unga konstnärer på temat klotter. Galleri LarsPalms team att curera utställningen. Utöver det planeras även workshops och föreläsningar på temat. Men även ett klotter-Cafe där ristande i borden uppmuntras, samt ett öppet klotter-rum i Galleri LarsPalms lokaler.

APRIL (datum meddelas senare)
UDDA FÅGLAR
Ännu ett pop-up event där Galleri LarsPalm får besöks av de kreativa frisör-kollektivet Udda Fåglar i från Stockholm. En helg i april dyker Udda Fåglar upp i galleriet och bjuder under denna tillställning på nyskapande frisyrer, dj:s häng och annat roligt. Den som vill bli klippt av Udda Fåglar får anmäla sig till Galleri LarsPalm, eftersom antalet platser är begränsade.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar