onsdag 17 augusti 2016

Jacob Tromark

Galleri Lars Palm och Backbeatbolaget
presenterar



JACOB TROMARK 
Limoncello Kitchen 




Med inspiration från graffitins formspråk vill Jacob flytta över graffitins energi till gallerimiljö. Jacob ser mycket av sitt arbete som en vidareutveckling av graffitimåleriet, där han vrider och vänder så mycket han kan på dess oskrivna regler och målar bilder som både innehåller ren typografi eller men också bilder som helt och hållet avspeglar en viss balans, komposition, struktur, ytor och kontraster i färg. Jacob finner det intressant i hur färger går samman och hur ytor och färger kan överlappas och hänger samman i en estetisk balans.

Jacobs bildvärld är väldigt spontan. Han jobbar ofta i väldigt snabba drag eftersom han tycker det medför en speciell känsla av rörelse och energi. Jacob förhåller sig till tanken att lita på sig själv i nuet och därmed skapa ett samtida bildspråk där han blandar och för ihop noggranna balansakter med former och figurer lånade från något som kan likna en Walt Disney kontext.



Jacob har jobbat i Galleri LarsPalms lokaler under sommaren som en deltagare i residens-programmet ”Konstnär i Huset, som riktar sig till unga konstnärer i Sandviken och omnejd som söker en kontext att verka i. Jacob är 21 år och uppvuxen i Sandviken. Han började sin konstnärliga bana som graffitimålare och hans intresse för färger och komposition har fört hans måleri vidare till andra måleritekniker, främst akryl.

VERNISSAGE: Lördag 27/8 kl 16.00
ÖPPETTIDER: Tors:17-19 Lör-Sön 14-16

Välkommen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar