onsdag 25 september 2013

Sandra Lundberg fyller galleriet med paljetter, perfektion och Michael Jackson


Galleri LarsPalm
Presenterar
Sandra Lundberg
With my endless love and affection I dissect you”



Sandra Lundbergs konstnärskap kretsar kring fascinationen för Michael Jackson och en hatkärlek till kvinnokroppen. Kroppen som identitet, frustration, förgänglighet och perfektion samsas med en besatthet av perfekt sömnad genom tidskrävande hantverkstekniker. Tillsammans ställer de frågor om besatthet, kontroll och kroppens förgänglighet, trots människans försök att modifiera den. Fragment av den perfekta artisten och distansen till dess beundrare blir tydlig i mötet mellan material, beundran och längtan.

Installationen som Sandra visar på Galleri LarsPalm är det första verket där Sandra gett sig själv utrymme för att arbeta med sin stora idol Michael Jackson och resultatet är en märklig blandning av material och teman, vilka alla är noga övervägda och perfekt balanserade. Sandra dras till det som sker utanför vår kontroll och fascineras av sökandet efter att kontrollera och objektifiera och rent av äga den ouppnåeliga perfektionen.

Välkommen på vernissage Lördag den 5:e Oktober kl. 18.00.
[krig] och Andreas står för kvällens musik enbart gjord av Michael Jackson-loopar, och kanske kommer även Sandra kommer uppträda med en text som är en del av installationen som visas i galleriet. Fler artister tillkommer kanske! (håll utkik här)

Det finns även möjlighet att spela Moonwalker! Ett fantastiskt dataspel från 1989!

Därefter är galleriet öppet: Tisdagar och Torsdagar 17-19, Lördagar 14-16
Varmt Välkomna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar